Comunitat d'aprenentatge


Una comunitat d'aprenentatge comparteix una passió per alguna cosa.

Des del meu punt de vista, no es pot donar l'avenç en el grup si no existeix aquesta passió pel coneixement i la millora per part de tots els seus membres. Això significa que la participació ha de ser voluntària i ha d'esdesvenir significativa. En aquest sentit. durant les sesssions de Tutoria el docent aportarà procediments i estratègies que faran necessari que el grup-classe comparteixi un objectiu comú.

El docent no ha de gestionar coneixements de forma directa sinó que ha de posar a les persones de la comunitat (grup-classe) en condicions de fer-ho per elles mateixes. El professor/a ha de deixar espai per a la participació individual de tots els mebres i ha de promoure la participació de tots els integrants com a membres del grup. Això implicarà la necessitat de promoure dinàmiques grupals que permetin sempre un espai inicial de reflexió individual abans de passar al treball en grup. Amb tot, s'ha de tenir en compte que la comunicació entre els membres del grup ha de ser fluïda i ha de fomentar el vesant interpersonal.

Per tant, m'atreveixo a afirmar que la comunitat d'aprenentatge no és simplement una comunitat d'interessos sinó que es tracta d'una comunitat involucrada en una "cosa" i que es basa en la pràctica reflexiva cap a l'aprenentatge reflexiu.

1 comentari:

  1. Vinga ànim, està força be... ara be el més dificil... que és manetnir-lo. T'animo a mirar http://educacert.blogspot.com i a fer els comentaris que estimis oportú.

    FELICITATS!!!

    ResponElimina