Resolució de conflictes


S'entén per conflicte a la discrepància entre dos o més interessos simultanis que algunes vegades condueixen a un estat de tensió emocional responsable d'estats d'ansietat i de comportaments compulsius. El conflicte és inherent a les relacions humanes i a tots els grups.

És fonamental un ensenyament del diàleg com a via per resoldre conflictes. Exercitar una escolta activa sense judicis, crear un context que ajudi a les parts a amplicar la seva visió i perspectiva de l'altre, treballar l'autoestima, el reconeixement i el respecte de tots, crear un clima de confiança i inclusió de tots en el grup són algunes de les pautes que contribueixen al diàleg.

Els conflictes poden ser positius ja que formen part de la nostra vida i poden ser motor de canvi i de creixement personal.

Entenem la mediació escolar com una tècnica o un mètode per resoldre conflictes que suposa un tercer neutral que pugui ajudar a les persones implicades de forma cooperativa de tal manera que puguin resoldre el problema que els enfronta. EL clima de col·laboració ha de ser creat pel mediador.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada